CATERING KOMUNIJNY 2021 – zestaw 1
Menu – Komunia 149 zł za osobę
Przystawka (jedna do wyboru 20 zł od osoby, serwowane przed obiadem)
- pastrami wołowe podane na rukoli z pomidorkami koktajlowymi, sosem balsamicznym i schiaccata
- łosoś parowany podany na rukoli , sosem musztardowo- miodowym z prażonymi pestkami słonecznika
- proziaki z masłem czosnkowym, grillowanym oscypkiem z czipsem z bekonu i kawiorem
Zupa
- zupa królewska
- rosół z makaronem
- krem z batatów z krewetką i limonką
- krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Drugie danie (do wyboru 3 rodzaje mięs)
- dorsz na parze
- pierś kurczaka marynowana w musztardzie i rozmarynie
- polędwica wieprzowa w szynce parmeńskiej
- pieczona karkówka w sosie kurkowym lub borowikowym
- indyk faszerowany morelą
- schab faszerowany śliwką
- łosoś parowany z kolorowym pieprzem i sosem cytrynowym
Dodatki - ziemniaki ( z wody, puree), ryż biały, ziemniaki opiekane, kasza gryczana, frytki warzywne z pieca, puree z marchewki, puree z zielonego groszku
- surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy, mizeria, buraczki na ciepło, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, surówka z pora, surówka z kiszonej kapusty, surówka z selera z orzechami
Deser
- mus mango z bitą śmietaną i mascarpone polane czekoladą
- mini pavlova z owocami sezonowymi, kremem z białej czekolady i mascarpone
- gruszka karmelizowana w sosie czekoladowym
- sernik wiedeński
- sernik japoński z białą czekoladą
- czekoladowy torcik z gorzką czekoladą
- makowiec z bakaliami na kruchym cieście
Zimna płyta
- półmisek serów
- półmisek wędlin
- półmisek mięs pieczonych z dipem
- łosoś w galarecie
- galaretki drobiowe
- śledź z selerem naciowym
- sałatka jarzynowa, sałatka grecka, sałatka z selera naciowego, sałatka pieczarkowa, sałatka śledziowa, sałatka brokułowa, sałatka meksykańska, sałatka z kurczakiem w sosie curry (3 do wyboru)
- jajka faszerowane pieczarkami
- koreczki
- pieczywo
Danie ciepłe
- pieczony filet drobiowy z ryżem, groszkiem zielonym i kukurydzą, surówka z młodej kapusty
- barszcz czerwony z maślanymi paluszkami z kminkiem
- strogonof
- szaszłyki mieszane z dipem
- zielone kopytka szpinakowe, polędwica zawijana w wędzonym boczku, sos myśliwski, buraczki
- schab z wędzoną śliwką, puree z białych warzyw, mix sałat na oliwie
Napoje w cenie – woda niegazowana w dzbankach, celestynka gazowana czysta, kolorowa, tymbark