Zdrowa Pasja

Rejestracja i logowanie

CATERING KOMUNIJNY 2021 – zestaw 1

CATERING KOMUNIJNY 2021 – zestaw 1

Menu – Komunia 149 zł za osobę

Przystawka (jedna do wyboru 20 zł od osoby, serwowane przed obiadem)

  • pastrami wołowe podane na rukoli z pomidorkami koktajlowymi, sosem balsamicznym i schiaccata
  • łosoś parowany podany na rukoli , sosem musztardowo- miodowym z prażonymi pestkami słonecznika
  • proziaki z masłem czosnkowym, grillowanym oscypkiem z czipsem z bekonu i kawiorem

Zupa

  • zupa królewska
  • rosół z makaronem
  • krem z batatów z krewetką i limonką
  • krem z borowików z groszkiem ptysiowym

Drugie danie (do wyboru 3 rodzaje mięs)

  • dorsz na parze
  • pierś kurczaka marynowana w musztardzie i rozmarynie
  • polędwica wieprzowa w szynce parmeńskiej
  • pieczona karkówka w sosie kurkowym lub borowikowym
  • indyk faszerowany morelą
  • schab faszerowany śliwką
  • łosoś parowany z kolorowym pieprzem i sosem cytrynowym
    Dodatki
  • ziemniaki ( z wody, puree), ryż biały, ziemniaki opiekane, kasza gryczana, frytki warzywne z pieca, puree z marchewki, puree z zielonego groszku
  • surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy, mizeria, buraczki na ciepło, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, surówka z pora, surówka z kiszonej kapusty, surówka z selera z orzechami

Deser

  • mus mango z bitą śmietaną i mascarpone polane czekoladą
  • mini pavlova z owocami sezonowymi, kremem z białej czekolady i mascarpone
  • gruszka karmelizowana w sosie czekoladowym
  • sernik wiedeński
  • sernik japoński z białą czekoladą
  • czekoladowy torcik z gorzką czekoladą
  • makowiec z bakaliami na kruchym cieście

Zimna płyta

  • półmisek serów
  • półmisek wędlin
  • półmisek mięs pieczonych z dipem
  • łosoś w galarecie
  • galaretki drobiowe
  • śledź z selerem naciowym
  • sałatka jarzynowa, sałatka grecka, sałatka z selera naciowego, sałatka pieczarkowa, sałatka śledziowa, sałatka brokułowa, sałatka meksykańska, sałatka z kurczakiem w sosie curry (3 do wyboru)
  • jajka faszerowane pieczarkami
  • koreczki
  • pieczywo

Danie ciepłe

  • pieczony filet drobiowy z ryżem, groszkiem zielonym i kukurydzą, surówka z młodej kapusty
  • barszcz czerwony z maślanymi paluszkami z kminkiem
  • strogonof
  • szaszłyki mieszane z dipem
  • zielone kopytka szpinakowe, polędwica zawijana w wędzonym boczku, sos myśliwski, buraczki
  • schab z wędzoną śliwką, puree z białych warzyw, mix sałat na oliwie

Napoje w cenie – woda niegazowana w dzbankach, celestynka gazowana czysta, kolorowa, tymbark