ul. Bursaki 45, 38-400 Krosno
+ 48 500 054 082
biuro@zdrowapasja24.pl

Menu

Catering Dietetyczny - Krosno

Zdrowa  Pasja

Dieta Standard 5 posiłków 1200 kcal

Menu  od  26.07 do 01.08.2021

26.07. Poniedziałek

Śniadanie

Chleb gryczano-migdałowy z nasionami podany z sałatką śledziową z buraczkiem

II śniadanie

Orzeźwiające zielone Smoothie

Obiad

Łosoś z porem curry z mleczkiem kokosowym i zielonym ogórkiem

Podwieczorek

Batoniki kakaowo-orzechowe

Kolacja

Wrapy z tortilli z hummusem, papryką, pomidorem i mozzarellą

27.07.  Wtorek

Śniadanie

Frittata z papryką, groszkiem, pomidorkami i szczypiorkiem

II śniadanie

Zielone Smoothie z bananem

Obiad

Kolorowe gryczotto z pieczonym schabem podane z pomidorem

Podwieczorek

Kokosanka z orzechami i mango

Kolacja

Bułeczki mleczno-maślane podane z nutellą śliwkowo-żurawinową

28.07. Środa

Śniadanie

Omlet z musem truskawkowym

II śniadanie

Guacamole podane ze słupkami marchewki

Obiad

Indyk pieczony w marynacie musztardowo-czosnkowej podane z ryżem czerwonym i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek

Deser gruszkowy z owocami

Kolacja

Dorsz duszony z porem i pestkami dyni podany z sałatką z pieczonej rzodkwi białej

29.07. Czwartek

Śniadanie

Sałatka z łososiem z sosem winegret

II śniadanie

Sałatka owocowa z bananowym musem

Obiad

Kurczak kokosowy szefa kuchni z kaszą jaglaną i warzywami

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe

Kolacja

Barszcz czerwony z ziemniakami i łopatką wieprzową

30.07. Piątek

Śniadanie

Musli z jogurtem greckim i owocami

II śniadanie

Koktajl tropikalny

Obiad

Kluski śląskie z warzywnym ratatuille

Podwieczorek

Placuszki z jabłkami z żurawiną i migdałami

Kolacja

Pieczony słodki ziemniak z pieczarkami i roszponką

31.07. Sobota

Śniadanie

Bezglutenowy chleb z amarantusem podany z guacamole, jaja kurze, ogórek zielony, pomidor i sałata rzymska

II śniadanie

Bananowo-pomarańczowe Smoothie z cynamonem

Obiad

Pulpety drobiowe w sosie ze świeżych pomidorów, makaronem z marchewki i zielonym ogórkiem

Podwieczorek

Chipsy z marchewki, batatów z sezamem

Kolacja

Sałatka z jaśminowego ryżu, kurczaka i prażonego sezamu

01.08. Niedziela

Śniadanie

Clafoutis z tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem podany z rzodkiewką

II śniadanie

Koktajl brzoskwiniowy

Obiad

Śląskie gołąbki z czerwoną kapustą i sosem pieczarkowym

Podwieczorek

Fit sernik tortowy

Kolacja

Pizza na otrębowym spodzie

Menu  od  02.08 do 08.08.2021

02.08. Poniedziałek

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni podany z grillowanym filetem z kurczaka, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, serek śmietankowy

II śniadanie

Koktajl słony karmel

Obiad

Curry rybne, pieczone ziemniaki i surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Zupa fasolowa

03.08.  Wtorek

Śniadanie

Chleb graham podany z serkiem typu fromage, łosoś wędzony, jajko, ogórek zielony i sałata rzymska

II śniadanie

Smoothie truskawkowo-melonowe

Obiad

Udziec z indyka w sosie pieczarkowym podany z makaronem z marchewki i pieczarkami grillowanymi

Podwieczorek

Kokosowy jagielnik na daktylowymi spodzie

Kolacja

Omlet z ziemniaczanym puree, skwarkami i konfiturą z czerwonej cebuli

04.08. Środa

Śniadanie

Chleb gryczano-migdałowy podany z paprykarzem domowym, czerwoną papryką i sałatą rzymską

II śniadanie

Koktajl ananasowo-pomarańczowy

Obiad

Kurczak Teriyaki, frytki warzywne z oliwą z oliwek i pomidorki koktajlowe

Podwieczorek

Duże pełnoziarniste ciasta z masłem orzechowym

Kolacja

Paella z warzywami

05.08. Czwartek

Śniadanie

Fit pancakes kukurydziano-jaglane z morelami i brzoskwiniami

II śniadanie

Koktajl oreo

Obiad

Spaghetti z pieczarkami

Podwieczorek

Up sodę down cake z ananasem

Kolacja

Niskokaloryczna sałatka z pomidorkami koktajlowymi i kremowym sosem

06.08. Piątek

Śniadanie

Sałatka kurczak z komosą ryżową i szpinakiem

II śniadanie

Koktajl agrestowo-śliwkowy

Obiad

Dorsz z mango z puree z groszku i sałatką z rzodkiewki i ogórka

Podwieczorek

Murzynek bananowy

Kolacja

Kasza jaglana z jabłkami i śliwkami

07.08. Sobota

Śniadanie

Budyniowe naleśniki z mąki z ciecierzycy podane z serkiem śmietankowym, suszonymi pomidorami i rukolą

II śniadanie

Grillowane gruszki z migdałami

Obiad

Sznycel z batatami i cukinią podany z buraczkami tartymi

Podwieczorek

Jaglane Brownie

Kolacja

Filet z kurczaka z mozzarellą podany z grillowaną cukinią

08.08. Niedziela

Śniadanie

Omlet z bananem i masłem orzechowym podany z kiwi

II śniadanie

Koktajl o smaku migdały w kokosie

Obiad

Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym burakiem w obecności jarmużu

Podwieczorek

Jabłko faszerowane kokosowym budyniem z kaszy jaglanej

Kolacja

Kapuśniak z kurczakiem i zieloną soczewicą


Menu  od  09.08 do 15.08.2021

09.08. Poniedziałek

Śniadanie

Sałatka z kurczaka z komosą ryżową i szpinakiem

II śniadanie

Koktajl bananowo-kawowy

Obiad

Pikantny filet z piersi z kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym podany z ryżem jaśminowym i kapustą czerwoną zasmażaną

Podwieczorek

Szarlotka jaglana

Kolacja

Dal z soczewicy z batatami i szpinakiem

10.08.  Wtorek

Śniadanie

Naleśniki paleo z kremem do naleśników

II śniadanie

Koktajl o smaku migdały w kokosie

Obiad

Buraczki, kasza pęczak podana z klopsikami z duszoną kapustą i kminkiem

Podwieczorek

Chlebek jaglano-bananowy z ananasem

Kolacja

Tarta na spodzie z marchewki

11.08. Środa

Śniadanie

Chleb staropolski (żytni), roladka z kurczaka i bakłażana podane z rzodkiewką i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie

Koktajl kawowy z maca

Obiad

Czerwone curry z mlekiem kokosowym po tajsku podane z makaronem ryżowym i ogórkiem konserwowym

Podwieczorek

Deser chia kokosowy z musem truskawkowym

Kolacja

Pieczona papryka faszerowana kuskusem i nerkowcami na rukoli

12.08. Czwartek

Śniadanie

Chleb ze słonecznikiem, doradca z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów z sałatą lodową

II śniadanie

Koktajl morela-owoce goi z mlekiem sojowym

Obiad

Pęczak ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą, czerwona papryka

Podwieczorek

Kokosowa tarta z budyniem i owocami

Kolacja

Naleśniki bezglutenowe z farszem szarpany kurczak

13.08. Piątek

Śniadanie

Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu) podany z dorszem z grilla, pastą z papryki i zielonym ogórkiem

II śniadanie

Smoothie truskawkowo-bananowe

Obiad

Kurczak w dyni zapiekany podany z surówką z czerwonej kapusty z chrzanem

Podwieczorek

Sałatka owocowa z jabłkiem i śliwką

Kolacja

Makaron farfalle w kremowym sosie z kaparami

14.08. Sobota

Śniadanie

Burrito z sosem salsa

II śniadanie

Koktajl z mango, melonem i ogórkiem

Obiad

Makaron pełnoziarnisty z gorgonzolą z pomidorkami koktajlowymi

Podwieczorek

Bezglutenowe ciasto czekoladowo-bananowe

Kolacja

Krem z brokuła z nasionami słonecznika i natką pietruszki

15.08. Niedziela

Śniadanie

Chlebek bananowy z rodzynkami podany z serkiem na słodko i jabłkiem

II śniadanie

Koktajl wiśniowy

Obiad

Strogonow z puree ziemniaczanym

Podwieczorek

Batoniki kokosowe bez pieczenia

Kolacja

Rosół po tajsku z ryżem parabolicznym