ul. Bursaki 45, 38-400 Krosno
+ 48 500 054 082
biuro@zdrowapasja24.pl

Menu

Catering Dietetyczny - Krosno

Zdrowa  Pasja

Dieta Standard 5 posiłków 1200 kcal

Menu  od  07.04 do 11.04.2021

07.04. Środa

Śniadanie

Gofry marchewkowe, pasta z twarogu i pieczonej dyni, rzodkiewka, sałata strzępiasta.

II śniadanie

Owocowe smoothie.

Obiad

Kasza jęczmienna pęczak, polędwiczki z kurczaka w białym sosie, sałatka z ogórka z natką pietruszki z oliwą z oliwek.

Podwieczorek

Brownie najlepsze.

Kolacja

Casserole z ziemniakami, fasolą i cytrynowym łososiem.

08.04.  Czwartek

Śniadanie

Chleb graham, kiełki rzodkiewki, pasta z pieczonej papryki, suszonych pomidorów i jajek.

II śniadanie

Mus bananowo- jaglany z owocami.

Obiad

Kotlety ziemniaczane z nadzieniem pieczarkowo – serowym, sałatka z pomidora z natką pietruszki, sos salsa.

Podwieczorek

Twaróg z jogurtem greckim i jabłkiem.

Kolacja

Zupa krem z groszku z mleczkiem kokosowym, grzanki.

09.04. Piątek

Śniadanie

Farsz szpinakowy do naleśników, naleśniki pszenne bez tłuszczu, sałatka z rzodkiewki, papryki z zieloną pietruszką i olejem lnianym.

II śniadanie

Koktajl melonowo – gruszkowy.

Obiad

Danie z kaszą jęczmienną, ćwikła.

Podwieczorek

Ciasto bananowe.

Kolacja

Gofry z syropem klonowym, kiwi.

10.04. Sobota

Śniadanie

Chleb graham, kiełki rzodkiewki, roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami zawinięte w prosciutto, rzodkiewka.

II śniadanie

Smoothie banan z truskawką.

Obiad

Zapiekanka makaronowa z miruną, brokułami i serem mozzarella. Surówka z kalarepy.

Podwieczorek

Sernik jaglany snickers.

Kolacja

Sałatka ze szpinakiem, ogórkiem konserwowym i mandarynką. Sos winegret.

11.04. Niedziela

Śniadanie

Kasza jaglana, migdały w płatkach, mus z malin z miętą, rodzynki, śliwki suszone.

II śniadanie

Smoothie śliwkowo – winogronowe.

Obiad

Klops z jajkiem, ryż czarny, surówka z kalarepy na oliwie z oliwek.

Podwieczorek

Granola w wersji z musem z mango, jogurtem greckim i suszonymi owocami.

Kolacja

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem, sos winegret.

Dieta Standard 5 posiłków 1200 kcal

Menu  od  12.04 do 18.04.2021

12.04. Poniedziałek

Śniadanie

Kanapki z awokado, rukolą, łososiem wędzonym i orzeszkami pinii.

II śniadanie

Zielone smoothie z melonem i szpinakiem.

Obiad

Łazanki z kapustą, grzybkami i sezamem.

Podwieczorek

Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym.

Kolacja

Amarantus z burakiem i szpinakiem i kozim serem.

13.04.  Wtorek

Śniadanie

Chleb żytni na zakwasie, klopsik śniadaniowy, surówka z kapusty pekińskiej.

II śniadanie

Maślanka malinowa z daktylami.

Obiad

Filet z dorsza na duszonym szpinaku i ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka.

Podwieczorek

Truskawkowy budyń z ryżu.

Kolacja

Zupa pomidorowa z makaronem konjac.

14.04. Środa

Śniadanie

Chleb graham, pasta z groszku, rzodkiewka.

II śniadanie

Koktajl dynia i banan.

Obiad

Indyk w sosie słodko – pikantnym, pieczone ziemniaki, sałatka z ogórka i rzodkiewki.

Podwieczorek

Kokosowy jagielnik na spodzie daktylowym.

Kolacja

Sałatka z gruszką i fetą na miksie sałat, sos miodowo – musztardowy.

15.04. Czwartek

Śniadanie

Chleb migdałowo – jogurtowy (bez mąki), kiełki brokuła, papryka zielona, pasta jajeczną z marynowanym ogórkiem.

II śniadanie

Czerwone smoothie detox.

Obiad

Dorsz w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, surówka z marchewki i jabłka.

Podwieczorek

Deser z jabłkiem i masłem orzechowym.

Kolacja

Prażone nasiona słonecznika, zupa wielowarzywna z fasolką szparagową detox.

16.04. Piątek

Śniadanie

Kiełki soji, omlet z tuńczykiem i cebulą, sałata rzymska.

II śniadanie

Bananowo – kawowy koktajl.

Obiad

Dietetyczne curry, ogórek zielony, kotleciki z indyka.

Podwieczorek

Pożywny koktajl ananasowy.

Kolacja

Sałatka z kalafiora.

17.04. Sobota

Śniadanie

Keto chleb z patelni, pasta twarogowa z suszonymi pomidorami, pomidorki koktajlowe, seler naciowy.

II śniadanie

Koktajl brownie.

Obiad

Ryż czarny, surówka z selera naciowego, szarpana ryba z cytryną.

Podwieczorek

Koktajl bananowo – ananasowy z płatkami jaglanymi.

Kolacja

Mix sałat, zapiekane pomidory z komosą ryżową i serem mozzarella.

18.04. Niedziela

Śniadanie

Budyniowe naleśniki z mąki z ciecierzycy, daktylowa nutella.

II śniadanie

Mango lassi.

Obiad

Lasagne z mięsem mielonym i cukinią keto, mix sałat.

Podwieczorek

Tarta z mąki kokosowej z budyniem i owocami.

Kolacja

Pesto migdałowo – paprykowe, sałatka z kurczakiem i makaronem razowym,